Safire Logo

Turkulainen Safire lämmittänyt ihmisiä jo 20 vuotta

Jaa artikkeli
Safire-Kari
SF-Lämmitin Oy:n toimitusjohtaja Kari Rouvali keraamisen diesellieden äärellä.

Turkulainen SF-Lämmitin Oy perustettiin vuonna 1998 Kari Järven toimesta. Viestikapula vaihtoi kantajaa kolme vuotta sitten, kun pitkän uran metalli- ja venealalla tehnyt Kari Rouvali lähti yrittäjäksi Safire-diesellämmittimiä valmistavaan yritykseen. Rouvali on saanut 20-vuotisjuhlavuottaan viettävän yrityksen toiminnan nousukiitoon lyhyessä ajassa.

Yritys viettää juhlavuotta kiertäen aktiivisesti messuja ja tapahtumia. Messupäiviä on merkattu kalenteriin 50 ja sidosryhmäkäyntejä 20 päivää ja niiden päälle tulee vielä muita tapahtumia vuoden mittaan. Safire-tuotteet myydään jälleenmyyjien kautta ja messuillekin SF-Lämmitin osallistuu yleensä yhdessä jälleenmyyjien kanssa.

Juhlivan yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat valoisat, kun tuotekehitys tuo uusia tuotteita vanhojen hyvämaineisten lämmittimien rinnalle. SF-Lämmitin Oy:n tärkeimmät kehityskohteet ovat jatkuva tuotekehitys ja kansainvälistyminen. Nämä vaativat myyntityön ohella entistä isomman osan yrittäjän työajasta, joten aiempien henkilöresurssien lisäksi yritykseen palkattiin lisää resursseja.

– Voin olla huoletta itse reissussa myyntihommissa, kun Mika Yli-Alho hoitaa tuotantoa, huoltoa ja tuotekehitystä Turussa. Meillä on yhteinen 18-vuoden työhistoria, joten yhteispeli toimii hyvin. Mika on päässyt nopeasti sisään sekä tuotteisiimme että tuotekehitykseen, kehuu Rouvali.

SF-Lämmittimen tuotteiden kokoonpano tapahtuu Turun Pääskyvuoren tuotantotiloissa. Yrityksen tuotteet ovat lähes 100%:sti kotimaisia myös komponenttien osalta. Safire-lämmittimet ovat ainoita kotimaisia avainlippulämmittimiä mitä markkinoilta löytyy. Tuotteet ovat myös luontoystävällisiä, sillä lähes kaikki osat ovat kierrätettäviä.

Diesellämmittimet toimivat myös jätteistä valmistetulla uuden sukupolven Neste My -polttoaineella. Dieselillä lämmittäminen on puolet halvempaa ja myös vaivattomampaa kuin kaasulla lämmittäminen. Myös turvallisuusnäkökulmasta diesellämmittimet ovat varteenotettava vaihtoehto, sillä paloprosessi on suljettu ja hyvin valvottu.

Tuotekehityksellä kohti seuraavia vuosikymmeniä

Viimeisen kolmen vuoden aikana SF-Lämmitin on panostanut Rouvalin johdolla brändäämisen ja markkinoinnin lisäksi tuotekehitykseen ja kansainvälistymiseen. Yrityksen liikevaihto on kasvanut noin 35 prosenttia. Kotimaan lisäksi Pohjoismaat ja Hollanti ovat turkulaisyrityksen päämarkkinoita. Näissä maissa on kolmen vuoden takaisesta kahdesta jakelijasta noustu lähes kymmeneen ja vienti on tuplaantunut nykyiseen noin 25 prosenttiin.

– Tämä kolmevuotiskausi on ollut jatkuvaa uudistumista, joka on koskettanut kaikkea toimintaamme. Olemme ylpeitä, että olemme saaneet jatkoa ja uutta puhtia perustaja Kari Järven hienolle työlle, kommentoi Rouvali.

Historiansa alussa SF-Lämmitin valmisti mökki- ja venelämmittimiä, mutta nykyään tuotevalikoimaan kuuluvat myös dieselkäyttöinen liesi sekä liikuteltava mobile-lämmitin. Uusien tuotteiden lisäksi on kehitetty myös oheistuotteita, kuten alun perin hellaa varten kehitetty Sirus-ohjauspaneeli, jota pystyy käyttämään myös lämmittimissä. Nykyajan vaatimusten mukaan asiakkaiden käyttöön on tullut myös mobiiliaplikaatio. 

Keraaminen dieselkäyttöinen liesi on tarkoitettu pääosin veneisiin ja retkeilyautoihin. Ruuanlaiton lisäksi se toimii puhallinkannen avulla myös pienen tilan lämmittimenä. Myös veneiden lämmitinmallisto on uudistunut ja aiempien tuotteiden tehoalueita kasvatettu.

Uusimpana lämmittimenä markkinoille on tullut Safire 1600D-mobile, joka on mukana kuljetettava joka paikan lämmitin. Tuotteen toiminta-aika on noin vuorokausi, eli se on erinomainen esimerkiksi kotitalouksiin sähkökatkojen varalle. Yksityisasiakkaiden lisäksi mobilea tullaan markkinoimaan myös kriisihallinta-alan ja Puolustusvoimien suuntaan. Markkinoilta löytyvät valopetroli- ja kaasulämmittimet soveltuvat hyvin esimerkiksi retkeilyyn, mutta ammattikäytössä diesellämmittimen edut ovat kiistattomat.

Toimitusjohtaja Rouvali toteaa hymyillen, ettei kolme mökkilämmitintä, neljä venelämmitintä, mobile-lämmitin ja keraaminen liesi jää Safiren lopulliseksi tuotevalikoimaksi: 

– Tuotevalikoiman ja toiminnan kehittäminen tulee jatkumaan loputtomiin.

Safire-Mika
Mika Yli-Alho työn touhussa SF-Lämmitin Oy:n tuotantotiloissa Turussa.

Alkuperäinen uutinen: Y-Lehti

Avainsanat:

Scroll to top