Muistutuksena, vinkkejä polttoaineista!

Veneily- ja mökkikauden alkaessa polttoaineasiaa!

Nykyisen polttoainelainsäädännön takia markkinoilla on useita laatuja, jotka voivat aiheuttaa ongelmia lämmittimien toimintaan talvisen käyttökatkon jälkeen.

Huonosti palavien polttoaineiden ongelmat johtuvat usein kylmässä parafinoitumisesta, polttoaineen komponenttien lyhyestä eliniästä tai Suomen olosuhteisiin sopimattomuudesta. Tällöin kevyimmät ja helposti syttyvät komponentit voivat haihtua tankista, biokomponentit geeliintyä tai tankkiin voi muuten aiheutua veden kondensoitumista, jolloin lämmittimen toimintahäiriöiden mahdollisuus kasvaa...

Käynnistys- ja toimintaongelmien välttämiseksi suosittelemme kauden alussa vaihtamaan tilalle tuoreet polttoaineet, jotka sisältävät ainoastaan Suomen olosuhteisiin suunniteltuja komponentteja.

Suomessa polttoainesuosituksemme on:

Diesel:

1. Neste Pro Diesel

2. Neste MY (Green heat)

Valopetroli:

1. Neste Valopetroli

2. Telko Erikoispetroli

Lisäksi vähintäänkin ensimmäisellä startilla kannattaa polttoaineen joukkoon lisätä myös Isopropanolia, joka vähentää kondensoitumia ja voitelee entsyymeillään pumppua ja muita osia.

Markkinoilla on myös paljon muita tuotteita, mutta niiden laatu on usein vaihtelevaa tai niitä ei ole suunniteltu lämmitinkäyttöön, jolloin niiden käyttö voi aiheuttaa polttoaineesta johtuvia ongelmia lämmittimeen.

 

Lämmintä kesää toivottaen!

 

Safire / SF-Lämmitin Oy